Ügyfeleink részére az informatikai stratégia kidolgozásához és az azon alapuló fejlesztési igények részletes kidolgozásához, az informatikai üzemeltetéshez, továbbá az informatikai szoftverekhez kapcsolódó speciális informatikai szakértői tanácsadás biztosítása.

Kiemelt témakörök

Szoftver licenc tanácsadás

Az infokommunikációs vagyon – különös tekintettel a szerzői jogi oltalom alá tartozó rendszerek és termékek tekintetében – átlátható és a jogszabályoknak megfelelő felhasználásának és működtetésének megvalósítása Ügyfeleink alapvető célja.

A megfelelő és érvényes szoftver licencek megléte, illetve a licencelési feltételek betartása jogtiszta állapotot teremt, amely jelentősen redukálja Ügyfeleink jogi- és pénzügyi-kockázatait.

Tanácsadói támogatásunk célja, hogy Ügyfeleink javaslatokat kapjanak az optimális és jogtiszta szoftver licencelési állapot megvalósítására, továbbá segítséget kapjanak licencelési álláspontjuk kialakításában a szoftver gyártókkal folytatott interakcióik során.

Szoftver licenc gazdálkodás

Átfogó szoftver licenc gazdálkodási szolgáltatásainkkal arra törekszünk, hogy a szoftver licencek kezelésének teljes életútját követve mind ügyviteli, mind nyilvántartási, mind döntés előkészítési szempontból alapul szolgáljanak és támogatást biztosítsanak Ügyfeleink számára.

Ügyfeleinknél alkalmazott szoftver licenc gazdálkodás támogatási koncepciónk a licencekkel kapcsolatos érettségi, szabályozási, ügyviteli, nyilvántartási, elemzési, és döntés előkészítési kérdésekre éppúgy választ ad, mint a licence beszerzésre és a szállítókkal történő kommunikációra.

A kockázatelemzések és az átlátható nyilvántartások megmutatják, hogyan kapcsolódnak össze a szoftver licencek a valós működéssel, így az optimalizálásra tett javaslatok eredményeképpen olyan szabályozás jön létre Ügyfeleinknél, amely a mindennapok részeként a gyakorlatban is működőképes.

IT audit

Az informatikai működés vizsgálata és jövőkép kialakítással kapcsolatos szolgáltatásaink során Ügyfeleinket az IT vízió és működési jövőkép kialakítási, az aktuális IT felmérési és az IT fejlesztési lehetőségek vizsgálati és akcióterv kidolgozási feladataiban támogatjuk. Szervezeti és működési szinteken felmérjük Ügyfeleink informatikai működési folyamatai, kereteit és gyakorlatát, szervezeti struktúráját.

IT architektúra (alkalmazás és infrastruktúra) szinteken felmérjük az informatikai elemeket és kapcsolataikat, majd azonosítjuk az elvárható működéstől vett jelentős vagy súlyos eltéréseket.

Az IT szervezeti és működési, illetve az IT architektúra helyzetfelmérései alapján jövőképet dolgozunk ki és javaslatot teszünk a konszolidációs lehetőségekre, továbbá a megvalósítás menetrendjére vonatkozóan.

Referenciák