ÚTKÖRNYEZETI, OBJEKTUMSZINTŰ 3D TÉRADATBÁZIS DINAMIKUS REKONSTRUÁLÁSA ELOSZTOTT JÁRMŰFEDÉLZETI MULTISZENZOROS RENDSZERREL
Projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00058
Támogatás összege: 641 377 574 Ft, azaz hatszáznegyvenegymillió-háromszázhetvenhétezer-ötszázhetvennégy forint
Támogatás mértéke (%-ban): 76.74 %
A kedvezményezett neve: IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Konzorciumi tagok:
  1. Optimal Optik Kft.
  2. Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézet
  3. Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt során saját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszközt hozunk létre és azzal multiszenzoros felvételek előállítását és feldolgozását végezzük abból a célból, hogy rekonstruálni tudjuk az útkörnyezet pontos, objektumszintű, aktualizált háromdimenziós reprezentációját és ezt egy folyamatosan frissülő téradatbázisban tároljuk. Fontos elv az elosztott működés, a felvételek készítése és feldolgozása több járműből, közösségi alapon történik. A sűrű mintavételezés biztosítja az előállított téradatbázis robusztusságát. A projekt fő technológiai újításai a következő területeken történnek: járműfedélzeti szenzortechnológia, gépi látás, térinformatika, elosztott működésű rendszerek. A projektben résztvevő tagok kiemelkedő szakértői az egyes részfeladatoknak és a jelenlegi összeállításban képesek a fenti technológiai újításokat megvalósítani. Még ebben az évtizedben várható a vezető nélküli járművek közúti forgalomban való megjelenése. Ez egy erős paradigmaváltást generál a járműiparban. Új piaci rések nyílnak, melyekbe a megfelelő technológia birtokában a kisebb, innovatív szereplőknek is van lehetőségük belépni. Jelen projektben kialakított hatékony együttműködési rendszerben olyan know-how-t kívánunk létrehozni, mely képes belépni ebbe a résbe.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.30.

TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS AZ ITQS KFT-NÉL
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-01091
Támogatás összege: 201 442 103 Ft, azaz kettőszázegymillió- négyszáznegyvenkettőezer- egyszázhárom forint
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
A kedvezményezett neve: IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt tartalmának bemutatása: A pécsi telephelyünkön 100m2-es ipari csarnokban infrastruktúrális beruházás keretében teremtjük meg a modern gyártóüzem feltételeit: ipari áramú betáplálás, bővítés történik. A projekt az IKER-hez szükséges eszközök saját gyártását valósítja meg. A fejlett infrastruktúrával ellátott telephely kialakításának köszönhetően létrejön saját gyártókapacitásunk. Az IKER rendszerre piaci tapasztalataink alapján hatalmas igény várható. A kapacitásbővítésnek köszönhetően a piaci igényekre gyorsan, költséghatékonyan tudunk reagálni, növelve ezzel cégünk versenyképességét, piaci potenciálját. A projekt eredményeként elöálló termék többlet-értéke: beszerzésünk eredménye olyan gyártókapacitás megteremtése, amellyel előállított termék a közösségi közlekedésbe könnyen integrálható, önmagában is új, biztonságos megoldás a biciklitárolásra, a közlekedési vállalatok szolgáltatásaival párosítva korszerű megoldás a környezeti terhelés csökkentésére.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.