Kompetenciák

  • Rendszertervezés
  • Hardverfejlesztés
  • Szoftverfejlesztés, beágyazott rendszerek
  • Adatbázis-, és tranzakció-kezelés
  • Adatbányászat, prediktív analízis
  • Gépi tanulás, mesterséges intelligencia
  • Gépi látás, képfeldolgozás

Megoldások

Komplex topológiájú
ipari infrastruktúrák felügyelete

(villamos hálózat, vasút, közút)

DETECTeye product line
LYNX Eyed Electrician

(villamos hálózat)

Nagy kiterjedésű villamos hálózati topológiák elemeinek – oszlopok, vezetékek vizuális távérzékelés alapú vizsgálata - a szenzorrendszer összeállításától a BI rétegig. Evvel a megoldással kiváltható a villanyszerelői szakemberes hálózatbejárás és tervezhető karbantartási munkákkal javítható a hálózat állapota prediktív módon.

LYNX Eyed Chaser

(Vasút)

Vasúti infrastruktúra monitorozása vonatokra szerelt vizuális szenzorrendszerrel - a szenzorrendszer összeállításától a BI rétegig. A vasúti infrastruktúra javítását és prediktív, megelőző karbantarásokat tudunk inicializálni a napi rendszerességgel készített és kielemzett vizuális adatokból!

LYNX Eyed Road Inspector

(Közút)

Forgalomtechnikai objektumok detektálása és regisztrációja sztereó képrögzítő rendszerrel járművekből - rendellenességek felismerése és riasztás küldése. 3D pontfelhő alapú városmodellek aktualizálása olcsó szenzorrendszer adataiból.

BIM Building Information management

Lynx Eyed Site Inspector

Vonalas létesítmények és épületek kivitelezésének felügyelete távérzékeléssel, dróntechnológia és gépi látás alkalmazásával (Building Information Management).

A kifejlesztett szolgáltatás a manuálisan végzett építésellenőri és minőségbiztosítási folyamatok automatizálását célozza nagyobb ipari és lakossági beruházások esetén (ipari létesítmények, vonalas létesítmények, nagyobb épületek).

Továbbá mobil térképezési szolgáltatások képi, LIDAR és egyéb módon gyűjtött téradatok algoritmikus feldolgozását és analitikai elemzését, azok tudományos és gépészeti számítógépes modellalkotását.

Műholdas vegetáció elemzés

Lynx Eyed Forester

Légvezeték hálózatok, mezőgazdasági területek biztonsági övezetében lévő vegetáció elemzése fotogrammetrikus távérzékeléssel, műholdas multispektrális felvételek alapján.

A jelenleg elérhető műholdas adatgyűjtési, képfeldolgozási és gépi látás technológiák alkalmasak arra, hogy a földfelszíni vegetációt távérzékeléssel nyomon tudjuk követni.

A növényzet sűrűségére, magasságára és jellemző típusaira tudunk konkrét megállapításokat tenni  nagyjából méteres geolokalizációs pontossággal.

Gyártás minőségbiztosítás (Orvosi eszközök, autóipar)

Lynx eyed Product Inspector

Automatizált, audiovizuális adatokon alapuló gyártási folyamat ellenőrzés gépi látás technológiák használatával. Az elkészült termékeket vizuális jellemzőik alapján hibakategóriákba tudjuk sorolni.

Olyan eseményeket tudunk felismerni hang-, vagy videostream alapján, melyek veszélyeztethetik a gyártási folyamatot, vagy munkavédelmi előírásokba ütköznek.

A detektált előjelek alapján akár preventív módon is megakadályozhatóak az üzemi balesetek.